Sign in
CONTUL tau

Obtine un PROFIT mai mare! De ce angajand un Asistent Virtual iti vei creste mai repede businessul?

Nici un business de succes nu a fost vreodata creat de catre un singura persoana. Oricat de multe stii sa faci si oricat de mult te-ai stradui sa fii “omul-orchestra”, vine un moment la care te cuprinde oboseala sau nu are ziua atat de multe ore incat sa iti permita sa iti termini treaba sau ajungi in situatia in care pur si simplu nu te poti dedubla, pentru a fi in mai multe locuri deodata.

Tocmai de aceea, este o foarte buna idee sa angajezi pe cineva sa te ajute si, de cele mai multe ori, prima persoana de care ai nevoie in echipa ta este un Asistent Virtual. Desi la prima vedere acest lucru ar parea ca iti creste cheltuielile, de fapt iti va creste profitul, pentru ca tu nu iti vei mai pierde timpul cu activitati necesare dar care nu sunt direct producatoare de venituri.

Dar, mai intai de toate, ce este un Asistent Virtual?

O denumire mai veche a acestui termen este cel de “secretara” sau de “asistent personal” doar ca el nu reprezinta in totalitate toate aspectele la care te poate ajuta un asistent virtual. Practic, un asistent virtual este o persoana care te sprijina, prin internet, sa iti derulezi afacerea mai bine, mai repede si mai profitabil. De ce? Foarte simplu, pentru ca el/ea este super specializata si exceleaza in domeniul sau de activitate.

El/ea te pot ajuta la marketing, la relatia cu clientii, la organizarea calendarului tau, la cercetare de piata, la organizarea bazei de date, la stabilirea intalnirilor cu potentiali colaboratori, la editarea de documente, realizarea de rapoarte, crearea/actualizarea siteului, scrirea de articole de blog, editarea de videouri, contabilitate… si multe alte activitati pe care un antreprenor/o firma trebuie sa le desfasoare, pentru ca totul sa functioneze in cele mai bune conditii.

Feluri in care un Asistent Virtual te poate ajuta sa iti cresti businessul

Primul motiv principal pentru care cineva angajeaza un Asistent Virtual este acela de a-i prelua sarcinile administrative zilnice, astfel incat el/ea sa se concentreze mai mult pe incheierea de contracte, produse (noi) pentru clienti, marketing si vanzari… deci pe acele activitati care produc venituri si care duc businessul mai departe.

Un Asistent Virtual poate fi o persoana fizica pe care o angajezi pe perioada nedeterminata sau poate fi un freelancer (PFA, intreprinzator particular) care iti furnizeaza aceste servicii specifice.

Un alt fel in care te mai poate ajuta un Asistent Virtual este cu cercetarea de piata, fie ca este vorba de nevoile clientilor, fie de competitie, fie de tendintele de evolutie ale domeniului in care activezi. Cei mai multi proprietari de afaceri nu au timp sa stea pe internet ca sa faca ei insisi cercetarea de piata sau nu se pricep prea bine sa faca in mod eficient astfel de cautari online. De asemenea, Asistentul Virtual te mai poate ajuta la a gasi noi oportunitati de afaceri sau de parteneriate.

Un Asistent Virtual preia de la tine toate acele responsabilitati pe care nu trebuie neaparat sa le faci tu: conceperea si trimiterea newsletterului online saptamanal, crearea campaniilor de marketing, contactul direct si convorbirile telefonice cu clientii, crearea de rapoarte periodice care arata cum merge firma…, in timp ce tu te poti ocupa de managementul general al businessului tau, de dezvoltarea si de promovarea lui.

Un alt avantaj major: Un Asistent Virtual poate fi localizat oriunde in lumea asta, ceea ce te scuteste pe tine de toate cheltuielile pe care le-ar fi presupus oferirea unui spatiu fizic de lucru pentru el/ea.

Mai mult decat atat, un Asistent Virtual care este freelancer (deci este si el/ea la randul sau proprietar de business), iti poate da si anumite sugestii unice, ca urmare a ceea ce observa din munca sa de zi cu zi, deci te poate ajuta inca si mai mult ca sa iti cresti afacerea.

In caz ca te intrebi cati Asistenti Virtuali poti angaja, raspunsul este simplu: oricati ai nevoie, deci mai mult decat unul. De exemplu, unul iti poate face treburile administrative zilnice, un altul se poate ocupa de contabilitate si in general de aspectele financiare iar un altul de proiecte specifice, ca de exemplu crearea de brosuri sau o anumita cercetare specifica. Proprietari de businessuri care au angajat Asistenti Virtuali declara ca nu ar fi fost in stare sa aiba un numar foarte mare de clienti si sa isi creasca profitul atat de mult, daca nu ar fi angajat cat mai repede Asistenti Virtuali in firma lor. Asistentii Virtuali iti dau inapoi TIMP pretios, pe care il poti folosi, de exemplu, ca sa iti maresti gama de produse sau servicii pe care le oferi clientilor tai.

In ziua de astazi, nu trebuie sa fii intr-o cladire de birouri ca sa ai propriul tau asistent. Pur si simplu cauta pe internet, pentru ca vei gasi foarte multe persoane talentate si muncitoare.

Lasa-ne un comentariu

%d bloggers like this: